Ontdek in 4 weken de weg van een laag energiepijl naar een volle batterij !

Niet alle stress is slecht

Grip op stress in 4 weken

Het traject ‘Grip op stress in 4 weken’ is een wetenschappelijk onderbouwd programma waarin jij alles te weten komt wat je moet weten om stressklachten te lijf te gaan en te vermijden. 

Je leert in 4 weken:

 • Wat stress doet met je lichaam
 • Hoe je de meest voorkomende oorzaken van stress kan aanpakken
 • Hoe je de impact van stress kan verminderen
 • Hoe je stressklachten kan voorkomen

Bezorgt stress jou fysieke of mentale klachten?

Wanneer stress te lang aanhoudt of te veel opstapelt begin je klachten te ontwikkelen. Deze kunnen fysiek of mentaal van aard zijn. Zo kan je je gespannen, onrustig, moe of zelfs uitgeput voelen. Ook hoofdpijn, geheugen- en concentratieproblemen, spierpijn of spierstijfheid en maag-darm klachten kunnen ontstaan na een stressvolle periode. Laat je het echt ver komen dan kunnen slaapproblemen of hyperventilatie de kop op steken en kom je in een vicieuze cirkel terecht die moeilijk te doorbreken is. 

Heb jij wel eens last van te veel stress?

caroline Letchfield psycholoog

Caroline Letchfield

Ik ben klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut met meer dan 10 jaar praktijkervaring in stress en burn-out begeleiding.

Als mede-oprichter van Multidisciplinair Centrum Cura, een groepspraktijk met 2 vestigingen waarin 18 hulpverleners werken, zet ik me actief in voor een betere levenskwaliteit van jongeren en volwassenen. Stressklachten en burn-out vormen een enorm probleem in de huidige maatschappij. Een probleem waar ik een oplossing voor heb en die ik met zo veel mogelijk mensen wil delen. 

Alle wetenschappelijk onderbouwde inzichten en technieken die ik vergaard heb, heb ik zorgvuldig gebundeld in een overzichtelijk en gestructureerd programma.  

Klachtenvrij met de juiste informatie en technieken

 • Ga meteen van start! Je hoeft niet op een wachtlijst te staan zoals voor een individuele begeleiding in de praktijk
 • Het traject is afgebakend in tijd en wordt in 4 weken afgerond
 • Ga voor een wetenschappelijk onderbouwd programma samengesteld door een klinisch psycholoog en gedragstherapeut en vermijd dat je tijd en geld verliest aan zelfverklaarde goeroe’s waar het internet bol van staat.  
 • Een energiek bestaan met meer levenskwaliteit waarin je je stressklachten begrijpt en grip hebt op je stress is waar we voor gaan!

Pak stressklachten aan met de juiste kennis en technieken

Verlies geen kostbare tijd en geld aan het zoeken van antwoorden, ik heb dit de laatste 10 jaar reeds voor jou gedaan, in mijn rol als klinisch psycholoog en gedragstherapeut, waarin ik systematisch alle relevante kennis heb verzameld en verwerkt. 

Wat mag je verwachten?

Een online traject van 4 weken

  • In week 1 bekijken we wat stress doet met je zenuwstelsel, je hormonen en je immuunsysteem en de klachten die kunnen ontstaan in elke fase van overbelasting. 
  • In week 2 gaan we dieper in op de belangrijkste oorzaken (o.a. perfectionisme, subassertiviteit, communicatiestijl, grenzen aangeven,..) van stress en hoe deze aan te pakken.
  • In week 3 wordt uitgelegd hoe je de impact van stress op je lijf kan verminderen d.m.v. beweging, voeding, ademhaling, spierontspanning en meditatie. 
  • In week 4 overlopen we de basisvoorwaarden om in balans te blijven en stressklachten voor te blijven.

Jouw investering?

 

Bedrijven

 • 280€ incl. BTW per licentie
 • 220€ incl. BTW per licentie vanaf 5 users (code PRO)
 • Op factuur
 • Kan zowel ingezet worden als onderdeel van preventiebeleid psychosociale risico’s als begeleiding van werknemers met stress of burn-out

 

Patiënten Cura

 • 75€ met kortingscode NOSTRESS
 • Mutualiteit betaalt 10€ terug
 • Aanvulling op een reeds lopende begeleiding bij Cura
 • Kan zowel preventief als curatief
 • Gedurende 4 weken dagelijks 10 tot 15 minuten investeren in jezelf door kennis te vergaren en toe te passen in de praktijk

Veelgestelde vragen over het traject "grip op stress in 4 weken"

Je ontvangt dagelijks een mail met een link naar het onderwerp van die dag. Je ontvangt ook een login om zelf naar je persoonlijke leeromgeving te gaan. Je ontvangt informatie, oefeningen en technieken. Deze wordt afwisselend in tekstvorm, video, audio en beeldmateriaal aangeboden.

Doordat de informatie gespreid wordt ben je dagelijks zo’n 15 minuten bezig.

Het is belangrijk om de informatie in de juiste volgorde door te nemen, daarom kan je bijvoorbeeld niet meteen naar het laatste onderwerp gaan. Doordat je dagelijks een behapbare hoeveelheid informatie te verwerken krijgt en niet meteen het hele traject, wordt alles beter opgenomen en heb je de tijd om dit te gaan toepassen.

Het is belangrijk om elk onderwerp door te nemen ook al is het niet meteen van toepassing op jou. Elk onderdeel bevat belangrijke informatie, al is het wat er nog kan komen maar er nog niet is indien je niet ingrijpt.

Nadat je het traject bent gestart blijft de informatie 1 jaar toegankelijk. Op die manier kan je elk onderwerp opnieuw raadplegen wanneer je wil om informatie, inzichten en technieken op te frissen en verder te integreren.

In afwachting van je individuele begeleiding of ter aanvulling van de individuele gesprekken is het zeker zinvol om dit traject op te starten. Het traject biedt zeer diepgaande kennis en handvaten die je gedurende een jaar steeds opnieuw kan raadplegen.