Multidisciplinair Centrum Cura is opgericht in 2017. De naam Cura betekent ‘zorg’ in het Latijn. Kinderen, volwassenen, gezinnen en ouderen kunnen terecht bij Multidisciplinair Centrum Cura me zowel fysieke, mentale als professionele hulpvragen. Cura is erop gericht de levenskwaliteit te verbeteren van zijn cliënten.  Concreet wordt dit verwezenlijkt door het aanbieden van psychologische begeleiding, voedingsadvies, loopbaanbegeleiding, fasciatherapie, menopauzebegeleiding, kinderwenscoaching, rookstopbegeleiding, logopedie,… op één adres. Dit creëert betere overlegmogelijkheden tussen de zorgverleners wat de kwaliteit en de continuïteit van de zorg voor de cliënt ten goede komt.

Deze zorg wordt aangeboden op een laagdrempelige manier. Cliënten kunnen online rechtstreeks inboeken bij de juiste hulpverlener. Cura bestaat uit twee vestigingen. Eén vestiging bevindt zich in Brasschaat (Noord-Antwerpen, Vlaanderen) en is gelegen op de Du Boislei nummer 26 op wandelafstand van het dorp van Brasschaat en van AZ Klina. Verder is Cura Brasschaat vlot bereikbaar vanuit Kapellen, Merksem, Schoten, Ekeren, Essen, Hoevenen, Antwerpen, Sint-Job int goor, Kalmthout, Loenhout en Wuustwezel.

De tweede vestiging van Cura bevindt zich in Zoersel (Antwerpen, Kempen) en is gelegen op Dorp 68. Er is een bushalte voor de deur. Cura Zoersel is ook vlot bereikbaar vanuit Malle (Oostmalle en Westmalle), Zandhoven, Wijnegem, Schoten, Schilde, s’Gravenwezel, Vlimmeren, Brecht, Sint-Job int goor, Turnhout, Sint-Lenaerts, Vosselaar en Oelegem.  

De hulp die wordt aangeboden in ons multidisciplinair centrum in Zoersel en Brasschaat is erg divers. U kan bij ons terecht voor volgende begeleidingsvormen: