Vanaf november 2021 start Lore Derveaux als seksuoloog, relatietherapeut en psychotherapeut i.o. bij Cura Brasschaat.
Lore volgde de bachelor Orthopedagogie aan de Hogeschool Gent en de masteropleiding Seksuologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. In september 2021 ging zij van start met de vierjarige psychotherapie-opleiding te Zoersel aan de Academie voor Integratieve Humanistische Psychologie en Psychotherapie.
Als seksuoloog en psychotherapeut in opleiding legt Lore zich toe op de begeleiding van (jong)volwassenen, zowel als individu of als koppel. Zij kunnen bij haar terecht met moeilijkheden in verband met seksualiteit en relaties zoals: seksuele functies (seksueel verlangen, seksuele opwinding, erectieproblemen, orgasmeproblemen, pijn bij het vrijen en/of vaginisme), seksuele geaardheid of onzekerheden over seksuele beleving, seksverslaving, seksualiteit na ziekte/beperking, seksueel misbruik/negatieve seksuele ervaringen, verliefdheid, … en nog zoveel meer.
“Iedereen is welkom bij mij in het multidisciplinair centrum Cura te Brasschaat waar we in een veilige en vertrouwelijke omgeving met jouw/jullie zorgvragen aan de slag gaan.” Er wordt rond drie luiken gewerkt:
- Psycho-educatie: er wordt gerichte informatie op maat gegeven over de lichamelijke, psychologische en relationele aspecten van seksualiteit en relaties. Dit met de bedoeling om de seksuele vaardigheden te versterken.
- Thuisopdrachten/oefeningen: afhankelijk van de aanwezige zorgvraag, kunnen er thuisopdrachten meegegeven worden aan jou als individu of aan jullie als koppel zodat deze in een veilige privéomgeving uitgevoerd kunnen worden. Op deze manier kunnen deze oefeningen plaatsvinden in jullie relationele context.
- Bredere psychotherapie: in dit derde luik gaan we verder in op de individuele/relationele zorgvragen en diens betekenissen. We gaan in op jouw/jullie belevenissen van de oefeningen om tot de kern van de moeilijkheden door te dringen.
Hoe gaat Lore concreet te werk? Seksuologie
Een eerste gesprek is een kennismakingsgesprek waarin de ruimte wordt gecreëerd om jouw/jullie zorgvragen te verkennen en te kijken wat jij/jullie anders zouden willen zien. We bekijken samen welke doelen er vooropgesteld kunnen worden.
Vanaf een tweede gesprek gaan we dieper in op de zorgvragen en kan er gewerkt worden met thuisopdrachten die individueel of samen als koppel uitgevoerd kunnen worden.
Kom ik alleen of met mijn partner?
Afhankelijk van jouw/jullie zorgvraag kan je individueel op afspraak komen of samen met jouw partner. Dit kan ook veranderen tijdens een traject, waarbij je individueel opstart en de partner in een latere fase bij het traject betrekt. Dit kan zinvol zijn om de belevingswereld van de ander beter te begrijpen en meer inzicht te krijgen in het gevoel en het gedrag van de ander. Je kan ook als koppel opstarten om nadien individueel verder te gaan indien de hulpvraag zich vooral bij één persoon situeert. Belangrijk is dat de setting veilig aanvoelt om in alle openheid te kunnen werken aan de moeilijkheden die zich voordoen.
Indien je nog vragen hebt en je Lore wil contacteren, kan dit via mail. Je kan ook een eerste afspraak vastleggen in de praktijk te Brasschaat.